Juhid

Igal ettevõttel on juht. On olemas mitmeid viise, kuidas ettevõted juhtida. Sealt tulenevad ka erinevad kategooriad, kuidas juhte liigitada saab. Selles blogipostituses toon kaks näidet kahe liidritüübi kohta.

Apple inc. üks loojatest, Steve Jobs, on minu arust "ülemus". Steve Jobs oli väga nõudlik ja karm. võib õelda, et ta oli perfektsionist. Ta ei hoidnud midagi tagasi kui talle midagi ei meeldinud.  Tema meetodid ei meeldinud paljudele, aga tänu temale saavutati asju, mida poleks osanud unistadagi. Kui Steve Jobs töötas millegi kallal, mis oli üüratult tähtis, siis oli juhtumeid, kus kellaaeg ei tohtinud olla segav faktor. Kui Steve Jobs tahtis öösel saada aruannet kui kaugel kes või mis on siis see pidi olema käeulatuses. Selliste karmide meetoditega lahkusid nii mõnedki Apple algusaastatel, sest see ei olnud midagi, millega nad nõus oleksid, aga ta meetodid töötasid. Apple oli maailma kõige väärtuslikum firma Steve Jobsi surmal ja on siiani. 

Elon Musk, kelle eesmärk on Maa viia üle taastuvenergiale ja koloniseerida Mars. Kaks väga suurt eesmärki, aga see ei takista teda. Elon Musk on minu jaoks "juht". Tal on silme ees kindel eesmärk ja kindlad tähtajad. Elon Musk ei ole küll parim suhtleja või esineja, aga see, et ta hoolib enda loodud firmadest nii palju, et on nõus riskima kõik, et need ellu jääksid. See on see, mis paned teised teda austama. Nad saavad usaldada, et kui ajad raskeks lähevad, siis plaan B ei ole kohe pankrot kuulutada, vaid enne tehakse kõik, et ettevõte pinnal püsiks. Ta ei ürita teisi moosida ilusate sõnadega, vaid näitab tegudega, et ta on väärt seda positsiooni.

Comments

Popular posts from this blog

Tarkvaraarendus

Copyleft

Uue meedia positiivsed ja negatiivsed mõjud traditsioonilisele